Pazar, Şubat 02, 2014

Aklınız varsa askere erken gidin!

Askere bir takım sebeplerden yaklaşık bir beş yıl kadar geç gittim okulun normal süresini saymıyorum tabi o çünkü zorunlu bir dönem ama sınıf tekrarları tamamen kendi kafasızlığım.


Askere neden erken gitmeli?

Kendimden örnek vermem gerekirse ki başka kimden örnek vereyim tabi ki kendimden örnek vereceğim neyse gevezeliğim üstümde bu gün 20 yaşında asker olmakla 24-25 yaşında asker olmak ve tabi ki benim 29-30'lu yaşlarda asker olmak insanı hem duygusal hem maddi hemde psikolojik açıdan fazlasıyla zorlayabiliyor.

Yeni nesil hakkında ( bu lafı hep büyüklerinden dinlemiş biri olarak bu kadar çabuk ve çok kullanacağım  aklıma hiç gelmezdi ) çok umutsuzum bunu baştan söyleyeyim çok düşüncesiz, duygusuz ve gelişime kapalılar.

İşin en kötüsü de yukarıda saydığım özelliklere sahip sizden 9-10 yaş küçük ama bu küçüklüğü ve cahilliği sanki bir üstünlük müş gibi kullanmaları.

Devrecilik, sıracılık ve mıntıkacılık gibi gibi muhabetllere ise daha sonra fırsat buldukça girerim aslında çok doluyum ama zaten saatlerle sınırlı çarşı iznimin tamamını tüketmeye pek niyetli değilim her ne kadar hava fazlasıyla soğukta olsa temiz havaya ve hareket etmeye ihtiyacım var. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder